Džordža lente

by

Domāju, kur tās var dabūt? Izrādās, ka ejot gar Origo, tās dala apmēram 10 aktīvisti (šodien).
Objektīvs viedoklis – nevajadzētu rasu naidu kurināt, jo latvieši jūt naidu uzreiz, krievi – lepnumu!
Subjektīvs viedoklis – kad pagāju garām, sāku nožēlot, ka nepaņēmu lenti, pat vairākas. Būtu demonstratīvi izmetis mistkastē, mazāk citiem tiktu.
Jāiet izplatīt sarkan-balt-sarkanās lentes!
Georgs

14 komentāri to “Džordža lente”

  1. ivars Says:

    Diez cik šiem maksā par 1banti vai par stundu?

  2. celjinieks Says:

    Jāsalasās, jāsavāc pa kaudzītei un jāizmet!

  3. Taaluuk Says:

    Re, kur par temu:

    🙂

  4. Taaluuk Says:

    Re, kur par temu: http://miljons.com/im/lv_l_2009050511540636753.jpg
    🙂

  5. Taaluuk Says:

    Te, rekur, labas svetku atklatnites “atbrivotajiem” uz 9. maija dzersanas un lielisanaas pasakumu: http://russkieland.wordpress.com/2009/05/04/congrats-on-9th-of-may-comrades/ . 😉

  6. Garāmgājis Says:

    Georģijas lente simbolizē karavīra drošsirdību. Izmest to – iespļaut viņam sejā, cilvēkam kurš savulaik domāja tikai aizsargāt tuviniekus. Bet, neviens netiesā parējās, kuri nesaprot to, jo saprast karavīri var tikai karavīrs. Kurš bija piedzimst rāpot, nevar lidot.

    • ReX Says:

      1. “Jura lente” karavīra drošsirdību simbolizēja līdz tam brīdim, kad Putina propagandas mašīna, ar kuru šeit, Latvijā, sadarbojas krievu nacionālisti un kreisie ekstrēmisti, “nolaupīja” šo simbolu un sāka izmantot saviem mērķiem. Tagad tā nozīme ir pavisam cita.

      2. Neizmirsti, ka bez tā, ka karavīri domāja kā aizargāt savus tuviniekus, gribi vai nē, viņiem jau neviens nejautāja, tie paši karavīri iekaroja un paturēja savā kontrolē uz 50 gadiem pusi Eiropas, kas nozīmēja komunisma režīmu ar visām izrietošajām sekām. Kaut vai tādēļ šīm lentītēm nozīme ir diskutabla.

      Tā ka – grozies kā gribi – ar šīm lentēm saistās vairāk negatīvu asociāciju, nekā pozitīvu. Un vismazāk tās asociējas ar “karavīru drošsirdību”, varbūt izņemot Krieviju, kur manis minētie negatīvie simboli nepastāv. Nu, saprotams, arī to prātos, kas atrodas Latvijā, bet domās ir Krievijā. Tie arī nevar saprast, kas tiem latviešiem nepatīk.

  7. Snowy Says:

    Jūs esat stulbi, pareizi “Garāmgājis” teica, tas ir simbols, kas izrāda cieņu pret tiem, kas karojuši, lai es un jūs visi pārējie dzīvotu mierā, ja necienat sevi, vismaz cieniet veterānus

    • Simply Says:

      Ar lenti un tās nozīmi jau viss ir kārtībā; Latvijas politiķi, kas ir lojāli Maskavai, vainīgi, ka padarījuši šīs lentes par “Es nekad nerunāšu latviski un necienīšu Latviju” simbolu.

    • mazaisss Says:

      lai tas ir simbols, nevis lai to uzspiež katram. Ja tu tiešām pats zini, ko tā lenta simbolizē, tev tas ir svarīgi, tu pats tādu dabūsi. šobrīd to dala kā naida kurinātāju. visi, kas staigā ar šo lenti, nicina leģionārus, tie arī jāciena, ne?

    • ReX Says:

      Būsi uzaudzis ar padomju propagandas klišejām. Padomu karaspēks ieņēma Latviju 1940. gadā, pēc tam to atsita vaciešiem un 50 gadus izmantoja to kā savu bāzi un garantēja komunistiskā režīma saglabošanos tajā. Jūsmojot par oranži-melnajām strīpiņām, neaizmirsti, ka ar tām šodien tiek slavināta totalitāra režīma armija, kas sagrāva šo valsti.

      Tas var būt karavīra varonības simbols, kad kā ordeņa lentīte karājas karavīram pie krūtīm. Kad tādas lentītes krieviski Latviju zākājoši sovjetisma apsēsti puņķutapas riekšavām karina virsū sev un citiem un sien pie auto antenām, tad tā simbolizē ja pavisam ko citu.

      • Simply Says:

        Tu pateici trāpīgi un precīzāk to, ko vēlējos pateikt es 🙂

  8. Starp lietu un plūdiem « dziiviite jeb Skats uz pasauli Says:

    […] Te, savukārt izvērsusies aktīva diskusija par dažādiem (cik pamatotiem, cik ne) redzesleņķiem uz promaskavisko spēku metodēm. Palasiet komentārus, ir arī šis tas vērtīgs! […]

  9. Snowy Says:

    Veiksmi jums, kurš ta vēl kurina to naidu viens pret otru! Es nesaku ko tā lente nozīmē mūsdienās un ko tā šobrīd simbolizē, bet es saku, ka redzot cilvēkus, kas ir atdevuši savas dzīvības un d*rst, ka visi ir okupanti nevajag!

    Mēs dzīvojam brīvā pasaulē un cilvēki izvēlas paši, ko grib teikt un kā to uztvert,bet ja tev var uzspiest kaut kādas domas par atticīgām lietām, nu tad diez vai tā ir labi.

    Un runājot par okupāciju, es neuzskatu, ka tas bija labi darīts, bet zinot visas Pasaules vēsturi, var pamanīt, ka vājākas valstis pakļaujas stiprākām. Tagad mēs atkal esam neatkarīga valsts un tā arī paliks, tāpēc nevajag mest malku dzesoša ugunskurā. Varētu jau arī vēl aizvien vainot Vāciju, par 2 PK, bet to neviens nedara, jo TĀ IR PAGĀTNE.

    Atvainojos,ja kādu aizskāru!

Komentēt